tiistai 19. toukokuuta 2015

From the fading light I fly

Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix

Ihminen kerkeää kokea paljon asioita lyhyessä ajassa, esimerkiksi puolessatoista kuukaudessa. Vain pari tuntia edellisen päivityksen jälkeen sain kuulla, että meillä on kolmekymmentä päivää aikaa pakata kamat ja muuttaa pois siitä asunnosta, ja saatiin tosiaan tieto asiasta silloin huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Ei mennyt kuin kaksi ja puoli viikkoa, kun oltiin jo onneksi saatu uusi asunto ja saatu muutto alta pois. Silti kerkesin kokonaisen viikon ajan pelätä, että mitä jos musta tuleekin koditon, mutta onneksi niin ei käynyt. Olen myös taistellut paljon pääsykoekirjojen kanssa, mutta sekin taistelu on kääntymässä voiton puolelle, hitaasti mutta varmasti.

Nyt kun Euroviisutkin alkoivat tänään, ajattelin ottaa tämän kappaleen puheeksi. Teemaltaan hyvin sinänsä kliseinen kappale, mikä tosin feeniks-linnun ansiosta voittaa mut täysin puolelleen. Jos saisin yhden lemmikin päättää itselleni kaikista mistä ikinä on kirjotettu sanaakaan, se olisi ehdottomasti feeniks-lintu. Missään eläimessä ei ole niin paljoa asennetta, kuin siinä ja se olis varmasti semmonen, joka ymmärtäis mua ja osais lohduttaa, mutta joka vaikeina hetkinä pelkällä olemassa olollaan muistuttaisi mua siitä, että mikään ei ole mahdotonta eikä auta muuta kuin nousta ylös masennuksen hetkistä.

Euroviisuista puheenollen Suomen ehdokkaanahan tänä vuonna on Pertti Kurikan nimipäivät ja niille jotka eivät ole asiaan perehtyneet kyseessä on suomeksi laulava punk-bändi, joka koostuu kehitysvammaisista miehistä. Punk ei ihan ole mun tyyli ja siksi tämä biisi ei ollut mun suosikki vaihtoehdoista ja siksi en sitä olisi halunnut Suomen ehdokkaaksi. Toisaalta kappaleeseen on varmasti monien helppo samaistua ja on ihan kiva välillä kuulla asioista puhuttavan suoraan eikä mitä erikoisemmilla kielikuvilla. Mulla on myös vähän semmonen tunne, että kaikki heitä äänestäneet eivät äänestäneet kappaleen takia, vaan siksi että bändi varmasti erottuu joukosta. Euroviisuthan ei ole enää vuosiin ollut pelkkä laulukilpailu ja vaikka Conchitan kappale onkin hyvä ja ääni aivan jumalainen uskon, että moni äänesti häntä vain siksi, että esiintyjänä hän oli uusi ja ennennäkemätön, eikä yksinään kappaleen perusteella. Niin kauan kuin puhutaan laulukilpailusta mun mielestä pitäisi myös äänestää kappaletta, koska minkä tahansa kappaleen ympärille saadaan kyllä rakennettua viisukelpoinen show.

En siltikään sano, että olisi ollut väärin lähettää Pertti Kurikan nimipäivät edustamaan Suomea. Toivon vain, että äänestäjät seisovat antamiensa äänien takana ja tukevat bändiä muutenkin kisojen aikana edes toivomalla heidn voittoaan, eivätkä olisi äänestäneet heitä vitsillä tai säälistä. Bändi ilmaisi selvästi, että Euroviisut ovat heidän unelmansa ja olen enemmän kuin iloinen siitä, että heidän unelmansa toteutuu parhaillaan. Toivon heille kaikkea hyvää jatkoon ja menestystä kisoissa, vaikka kappale ei olekaan ominta genreäni. Olen myös varma, että bändi herättää paljon keskustelua eikä ainoastaan positiivista. Siksi haluaisin bändin jäsenten muistavan tämän kappaleen perimmäisen sanoman ja nousevan uudestaan ja uudestaan, jos joskus vajoavat alas. Samaa toivon kaikille muillekin.

Seuraatteko Euroviisuja? Mikä on oma viisusuosikkinne tänä vuonna? Entä kautta aikojen? Mitä pidätte Suomen tämän vuoden ehdokkaasta? <a href="http://www.bloglovin.com/blog/13918315/?claim=2wuwbzm53gc">Uskallatteko klikata tästä?</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti